Przejdź do głównej treści

Aktualności

• Atak spam-botów... i po co...
    W razie problemów w rejestracji prosimy i info na IRC.
  • Rejestracja tymczasowo włączona (prosimy także o kontakt na IRC) ...

Temat: [Sesja 4.1] Angel Sanctuary (Przeczytany 86366 razy) poprzedni temat - następny temat

0 Użytkownicy i 2 Goście przegląda ten temat.
Odp: [Sesja 4.1] Angel Sanctuary
Odpowiedź #105
- Pani instruktor ma to do siebie, że najpierw próbuje zabić, a dopiero potem, ewentualnie, dowiaduje się o co chodziło. Anioła chyba jednak nie będzie ot tak atakować. Co do znajomości, to tak jak mówiłem, raczej mnie nie pozna. Niech pani spróbuje kogoś zawołać, tak powinno być lepiej.
Pewnie i tak już wiedzą, że tu jesteśmy. Nie sądzę jednak, by planowali nas zignorować. Zresztą, nie stanowimy dla nich zagrożenia.
ВОРУЙ УБИВАЙ | PERFECT FREEZE

• HERUBIM
  • [*]
  • Hakugyokuro Guard
Odpowiedź #106
- Skupmy się na zabezpieczeniu rezydencji... a pani Yukari stwierdziła iż ta sprawa dotyczy jej osobiście, gdyż została spetryfikowana.
hmm może rozstawię jakieś pułapki... *głośno myślał*

Odpowiedź #107
"Cóż, jak Pan uważa. Prawdę powiedziawszy osobiście nigdy nie byłam w zaświatach, więc nie znam tutejszych zwyczajów. Atmosfera z pewnością odmienna niż w niebie, ale nie jest tak żle...W sumie mam pomysł, żeby zwrócili na nas uwagę!" - Rzuciła z błyskiem w oku, a następnie skupiła w dłoniach wilgoć z powietrza w sporej wielkości gęstą kulę śniegu, po czym wzniosła się w powietrze i za pomocą podmuchu wiatru rozproszyła ją po okolicy, tworząc efektownie rozszerzającą się po okolicy niewielką kolumnę zawiei śnieżnej, po czym nawołała najgłośniej jak mogła.
"Przepraszam!! Przybyliśmy do tego dworu w ważnej sprawie! Potrzebujemy pomocy przy powstrzymaniu kataklizmu!!"
  • Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2011, 01:02:27 przez critz

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Odpowiedź #108
No proszę, prawie jak uprzejma wersja Mai. Zaczynam ją lubić.
- Spokojnie, na razie wystarczy zawołać. - Powiedział, po czym stworzył w dłoni śnieżkę i rzucił nią w anielicę chcąc zabić trochę czasu.

• HERUBIM
  • [*]
  • Hakugyokuro Guard
Odpowiedź #109
- Odejdźcie, istoty takie jak wy nie należą do tego miejsca, pozatym Hakugyokurou zostało zamknięte na was z powodu zagrożenia jakie tworzycie. *zawołał*

Odpowiedź #110
Co za debil.
- I jakież to zagrożenie tworzymy? Jaki interes miałby człowiek w robieniu wam krzywdy? - Zawołał w odpowiedzi na zarzuty "paranoika", przerywając zabawę.

• HERUBIM
  • [*]
  • Hakugyokuro Guard
Odpowiedź #111
Nie znałem waszego rodzaju, lecz  przebywanie z jednym z was nauczyło mnie iż trzeba się was wystrzegać, więc jeszcze się dziwicie czemu nie chcę was dopuścić do ziemi którą stąpa ma pani? *zawołał*
- Mówcie czego chcecie albo odejdźcie natychmiast*dodał*

Odpowiedź #112
Oh. No tak, już jest komitet powitalny. Szybcy są. W Makai wizytował kiedyś, choć bardzo krótko. W starciu z tymi istotami miał niewielkie szanse. Miał pewien pomysł, ale wydawał się on prostacki i dosyć szalony. Na razie lepiej spróbować dyplomacji.
 - Sukkuby! Czego od nas chcecie? Przechodzimy do mojego znajomego, nie przeszkadzając nikomu. - uśmiechnął się złośliwie - jeśli,  zgodnie z waszą naturą, chcecie nas omamić swymi wdziękami, to powodzenia. Sam jestem ciekaw, ile we mnie zostało z człowieka, podatnego na proste instynkty. A dziewczyn chyba nie umiecie mamić tak dobrze, jak mężczyzn. Nie jesteśmy dla was celem. Wymińmy się.
W razie ataku albo innego zagrożenia, był gotów zaczerpnąć krwi z ciała najbliższego sukkuba, by uformować z niej brzytwę do ochłostania pozostałych. Na ich hormony pewnie i tak nie ma wpływu.

A jeśli nie uda się wziąć krwi do walki z sukkubów... zawsze ma jeszcze Aniel jako źródło.

Odpowiedź #113
"Nie chcemy walki. Rozumiem że działania paladyna z którym miał Pan styczność były niestosowne. Nie popieram ich. My chcielibyśmy tylko odzyskać zbiegłą anielicę i księgę, którą ukradła z niebios. Jest ona kluczem do uwolnienia jednego z pierwotnych demonów - Lilith. Najprawdopodobniej ktoś nią manipuluje lub nie wie, co posiada, a jeśli jej nie powstrzymamy, Gensokyo czeka zagłada. Niech Pan zatem nas do niej dopuści, chociaż ze względu na powagę sytuacji."

• HERUBIM
  • [*]
  • Hakugyokuro Guard
Odpowiedź #114
- Anielicy o której mówicie tu nie ma.
Zabrała ją pani Yukari, i tylko ona wie gdzie się obecnie znajduje wasza zguba.

Odpowiedź #115
Chyba im się nie nudzi i nie bawią się w fortecę bez powodu?
- Skoro nie macie tu tej anielicy, to tym bardziej nie rozumiem, dlaczego mielibyśmy walczyć. Chyba możemy na chwilę wejść?

• HERUBIM
  • [*]
  • Hakugyokuro Guard
Odpowiedź #116
- Jak już mówiłem stanowicie zagrożenie dla naszej pani, a nie ufam wam na tyle by wierzyc wam na slowo. Pozatym zmarnujecie tu tylko swoj czas, a ponoc wam sie spieszy

Odpowiedź #117
"Jak już mówiłam, przybyliśmy w pokojowych zamiarach. Jeśli nam Pan nie ufa na tyle by nas wpuścić, to uprzejmie proszę chociaż by przyprowadził Pan ze sobą Panią dworu, aby i ona mogła nas wysłuchać, bądź też wskazanie miejsca pobytu owej Pani Yukari, byśmy mogli ją poinformować o zagrożeniu i przekonać do zmiany działań. Proszę zrozumieć powagę sytuacji - jeśli księga trafi w niepowołane ręce, konsekwencje mogą być straszliwe, także dla zaświatów. Niech Pan to rozważy przy podejmowaniu decyzji i w imię czego miałby Pan odmawiać."
  • Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2011, 21:41:08 przez critz

• HERUBIM
  • [*]
  • Hakugyokuro Guard
Odpowiedź #118
-Tyle że nikt nie wie gdzie przebywa pani Yukari gdy ona tego nie chce.
A pani Yuyuko nie będzie do nikogo przychodzić! *krzyknął oburzony*
- Mogę co najwyżej zapytać mej pani czy zechce was przyjąć...

Odpowiedź #119
"A zatem jeśli to możliwe, proszę o spytanie wielmożnej Pani Yuyuko czy mogłaby poświęcić nam chwilę. Będę wielce wdzięczna."