Odp: [Sesja 4.1] Angel Sanctuary
Odpowiedź #16 –
Uciekinierka? Do tego taka miła i uprzejma. Nieposłuszne dziecko ucieka od rodzica. 'niebo'? Jest celestialką? Może ma na myśli 'Niebo'? Niby coś kojarzył, ale mnogość bóstw i istot magicznych, mieszająca się w Gensokyo nie była jego specjalnością. Anioł... gdzie nikt by jej nie szukał... wszystko wskazuje na to, że jej pan z pewnością znajdzie ją wszędzie na i pod ziemią. Nie ma właściwie miejsca, gdzie ta dziewczyna mogłaby się schować bezpiecznie. Bronić się nie jest w stanie, nawet ludzkich pułapek nie umie ominąć Grimoire spojrzał na nią. Ta książka może być takąż pomocą dla mnie, co problemem... ale chyba mogę do niej zajrzeć i zobaczyć kilka stron...
- Spróbuję Ci pomóc, ale najpierw odpowiedz na kilka moich pytań. Chodź ze mną, jest kilka miejsc, gdzie możesz się schować.
Już wiedział, gdzie może się ukryć anielica. Ruszył z nią miarowym krokiem w sobie znanym kierunku, po drodze zadając pytania i nie przerywając odpowiedzi:
- Czym dokładnie jest twoje "niebo"?
- Co to za księga w twojej dłoni? Ukradłaś ją? Nie bój się, nie posądzam cię.
- Po co ci ta księga?
- Dokąd chciałaś z nią uciec?
- Myślałaś, że to proste?
Pytania zakończył stwierdzeniem:
- Obiektywnie patrząc, masz niewielkie szanse, że uciekniesz z nią. Nie znam twogo pana, ale z pewnośćią ma dość mocy, by znaleźć cię w dowolnym miejscu na świecie. Są miejsca, których z pewnością unika, i może cię odpuścić, jeśli tam pójdziesz, albo ukryjesz gdzieś bezpiecznie księgę. Mogę znać pare takich miejsc, ale nie mam powodu, by ci pomagać, więc powiedz, czemu miałbym to robić?