1.Remilia Scarlet - Mógłbym napisać kilkunasto stronnicową rozprawkę w całości poświęconą jej wspaniałości, ale nie chce mi się, zwłaszcza że to powinno być oczywiste.
2. Flandre Scarlet - Szalona i potężna dziewczynka w której żyłach płynie ta sama wampirza krew. Dodatkowo fajny design.
3. Sakuya Izaoyi - Lojalna hitman pokojówka władająca czasem. Raz skrajnie ogarnięta, raz skrajnie roztrzepana. Czasem badass, czasem heartwarming. Wyjątkowo fajna postać.
4. Okuu - Czołg Gensokyo. Epicka dziewczynka z wielkim walnięciem i ptasim móżdżkiem.
5 Marisa Kirisame - Dla mnie w dużej mierze postać komediowa. Jej lepkie ręce i charakter wprowadzają wiele funu do touhou. Materiał na przyjaciółkę której wiecznie ma się dosyć, ale bez której życie jest nie do wyobrażenia.
6. Cirno - Podobnie jak up. Niewinna wruszka, którą tylko ona sama bierze na poważnie.
7. Alice - Władczyni laleczek to fanon materiał 10/10. Zabawna relacja z Marisą. Trochę edgy, a jednocześnie troskliwa. Szanuję.
8, Aya - Crow Tengu robiąca chaos gdzie popadnie.
9. Yuyuko - Nie licząc ciekawego backstory i bycia rakiem w soku, yuyu ma wyjątkowo sympatyczny charakter.
10. Yukari - Miejsce głównie za ciekawą moc. Jej relacja z Reimu jest dziwna, ale i tak ją lubię :v
Dziewczynki do 25 miejsca bardzo lubię, resztę już troszkę mniej. Sort zrobiony z części 6-11, bo reszta mnie nie interesuje.