Od tego zacznijmy ze
t+pazolite. Po drugie jeśli już ma być grupa to C.H.S./ALiCE'S EMOTiON. Boli mnie twoja wiedza Raion, i tak, będę się przypierdalał.
-------------------------------
Od siebie rzucę listą bez jewtubów, wszystko da się znaleźć:
REDALiCE - ALiCE'S EMOTiON / HARDCORE TANO*C - Jeśli mówimy o Happy Hardcore oraz temu pochodnych - RA jest pierwszym przystankiem na którym zatrzymuje się pociąg zwany muzyką. RA jest na scenie od wielu lat i na robocie zna się dobrze. Jest właścicielem dwóch labeli - ALiCE'S EMOTiON oraz HARDCORE TANO*C. Na mikrofonie u niego najczęściej wisi 野宮あゆみ.
t+pazolite / infinity Lovewn☆ / Mikki - C.H.S. / ALiCE'S EMOTiON / HADCORE TANO*C / ACT - Bratnia dusza REDALiCE'a. t+pazolite pokazał się na scenie pierwszy raz w wieku 15 lat. Zakres jego muzyki ciągnie się jak żuma do gucia od Happy Hardcore i uplifting trance przez Harccore, aż po Speedcore, Saddistic Hardcore i Terrorcore. Jeśli chodzi o wokal - リズナ that's it.
ARM - IOSYS - Najbardziej znany członek IOSYS, potrafiący stworzyć coś ze wszystkiego jak i z niczego. Grubo ponad 70% utworów IOSYS to jego wymysły, a na mikrofonie w jego utworach siedzą same gwiazdy jak choćby miko czy 3L.
RoughSketch / uno - Notebook Records / IOSYS - Działający jako RoughSketch lub w przypadku Touhou - uno - muzyk specjalizujący się ciężkim Hardcore. Zahacza o niemal każdy styl kończący się na *core. Nagrywa dla IOSYS pod nickiem uno.
Masayoshi Minoshima - Altroemeria Recrods - Minoshima to dobry kumpel pana czerwonego. Specjalizujący się głownie w muzyce trance i temu podobnych. Na mikrofonie wiszą mu zazwyczaj nomico, mican* i 綾倉盟.
ビートまりお - COOL&CREATE - Trudno nie znać - chyba każdy słyszał bądź widział HELP ME ERINNNNNN!!. Styl jak wiadomo - happy pop. Bardzo często śpiewający z あまね, z którą śpiewali ZUNowi Happy Birthday.
どぶウサギ - dBu Music - Pan królik. Znany głownie z rockowych aranżacji z serii 深弾奏結界 散華嬉遊曲. Jest głównym twórcą i organizatorem koncertów Flowering Night.
Demetori - Demetori - Zarówno jako grupa jak i jako artysta - Demetori to tak na prawdę dwóch braci. Charakteryzują się ciężkimi metalowymi rytmami.
ELEMENTAS - A-One - Elementas jest twórcą serii TOHO EUROBEAT, która parodiuje serię Super Eurobeat. Specjalizuje się muzyce eurobeat i oraz pochodnych.
katsu - DiGiTAL WiNG - Człowiek od wszystkiego o wielu stylach, znany głównie z energicznych i wesołych dźwięków.
ziki_7 - Dust_Box_49 - ziki to człowiek o wielu stylach. Znany jest z relaksujących ambientowych tracków, z soundtracka do Super Marisa Land i wielu innych utworów nagrywanych dla Tasofro.
Teto - Foreground Eclipse - Pierwsza część FE zajmująca się muzyką. Ciekawe metalowe utwory, do których swego głosu użycza Merami.
柳英一郎 - Frontier 彩 - Gościu znany tylko z soundtracku do 紅魔城伝説. Polecam zapoznać się - soundtrack lepszy niż sama gra.
Kiyoma - Golden City Factory - Brak ułożonego stylu bo zna się na wielu. Trzon GCF oraz autor soundtracka do 東方ポケット戦争.
すみじゅん - Halozy - Podobnie jak katsu z DiGiTAL WiNG. Wiele więcej powiedzieć nie mogę.
JiNG*da*LaW - Iemitsu. / Project Chord Minor / Punk Dirty Channel - Jeden z bardziej znanych muzyków. Wiele stylów w tym takie jak trance.
IRON-CHINO - IRON-ATTACK - Żelazne heavy metalowe rytmy. Na wokalach takie sławy jak Jun czy ロバート・ウォーターマン.
龍5150 - 5150 - Symphonic Metal, Heavy Metal, Trash Metal, Death Metal, Power Metal. Po prostu metal.
Dobra. To jakaś 1/50 tego co mam do polecenia i tylko sami wykonawcy. A są jeszcze same labele i wokalistki/wokaliści. Mogę rzucić exportem playlisty jak ktoś chce.
Szczerze? Nie znałem tego rzekomo najpopularniejszego utworu ENS.
Bo nie jest najpopularniejszy. To jest ich remix. Oryginał jest najpopularniejszy, dozo:
緋色月下、狂咲ノ絶