Odp: Touhou 13 - Ten Desires
Odpowiedź #508 –
to co napisałeś dowodzi, że nie zrozumiałeś tego, co napisałem w ogóle, poza tym odkryłeś amerykę w konserwie
odniosłem się jedynie do tego, że uważasz spójność klimatyczną całego soundtracku za zaletę - ja uznałem to za pół zaletę pół wadę; może zamiast 'brzmienie' powinienem był napisać 'klimat', nie wiem czego tu nie zrozumiałeś;
z porównaniem Okuu i Parsee chodziło mi o to, że klimat obu stage'ów nie powinien być ten sam w ogóle, obojętnie jakich instrumentów się używa; a w TD, klimat pojedynku z Yuyuko, drogi do świątyni Myouren, walki z Kyouko, (wyjątek - spacer po cmentarzu), walki z Yoshiką (znowu wyjątek - podróż przez grotę) i walki z Seigą nie różni się zbytnio; kolejne podobieństwa to melodia ze stage 3, melodia z pojedynku z Futo oraz tego z Futatsuiwą; wg mnie tak nie powinno być, bo każda postać powinna mieć swoją BARDZO charakterystyczną klimatycznie melodię, ewentualnie połączoną może jakimś wspólnym motywem (ale to niekoniecznie), żeby gra muzycznie jako całość prezentowała się jako tako i tylko to chciałem powiedzieć przez to co napisałem; nie wiem co tam sobie jeszcze dopowiedziałeś ale proponuję skończyć to;
chyba, że chodziło ci o to, że niby wg mnie te same dźwięki/instrumenty = ten sam klimat, ale ja nigdzie tego nie napisałem, wyjasnienie masz powyżej