Ilość głosów: 29
[19:27:16] <LittleSweetLoli> hc, a co z tym planem zrobienia naszego Touhou Sorta?[19:28:35] <h-collector> nie mam czasu na razie na to
19:32:29 Losik: mam nadzieje że jeśli będą screeny do postaci to ładniejsze niz w oryginalnym sorcie co po niektóre xd
Fanarty. 100% obiektywnie nie będzie nigdy, ale przy oficjalnych dość jasną przewagę będą miały postacie z części, w których mu się chciało xD
Najlepszym według mnie wyjściem byłby kompromis - arty z bijatyk (Alphesa) oraz fanarty w tym stylu dla postaci które w nich nie wystąpiły. Nie tylko większość tych fanowskich jest dobrej jakości, ale wszystkie byłyby wtedy pod jeden standard, który do tego jest znajomy wszystkim tohotardom. No i znalazły by się postacie z pralki czy nawet ewenementy typu Tokiko czy Reisen II.
Ale to nie jest sort na najlepszy obrazek tylko najlepszą postać. Obrazek jest tylko dodatkiem. Osoby które nie mają wiedzy o postaciach w sorcie nie będą nawet tego ruszały. A przynajmniej nie powinny ruszać.
A jak nie to oficjalne, bo do fanartów ludzie mają różne gusta, a postać się poznaje podczas gry (gdzie jest art oficjalny), a przynajmniej powinni... Tak mi się wydaje...