Wszystkie te obrazki ssą mocno
*spogląda na avatar* *przypomina sobie jakość artów w pokoju Ignacego*
Spróbuj mocniej.
bawić się w cukierkową paradę równości z Twoimi lulzowymi przykładami rodem z klubów wzajemnej adoracji dla dziewczynek z syndromem bezguścia.
Doprawdy nie rozumiem co chciałeś tym wnieść. Wszystkie narysowane przez ZUNa dziewczynki mają być z założenia słodkie, sympatyczne i ładne. Nawet mu czasem wychodzi. Oryginalne czy nie, będziesz miał to samo.
Touhou.pl to jest ów klub adoracji owych dziewczynek w skład którego wchodzisz Ty sam. I źle użyłeś słowa "wzajemnej", o wzajemnej adoracji mógłbyś mówić gdybyśmy patrzyli na siebie nawzajem, jak gospodynie domowe na spotkaniu przy kawie ("Joasia, ale ty pięknie dziś wyglądasz"). Tymczasem my patrzymy w tym samym kierunku jakim jest Touhou, ramię w ramię.
bo nie podoba mi się Okuu tutaj, wygląda jakby chciała wydziobać Satori oko.
Ale ona przecież tuli się policzkiem :(
Z czystym sumieniem wybieram oryginalny, najlepszy art z gry.
To też dobre rozwiązanie, człowiek wtedy bardziej się skupia na tym jak sam widzi daną postać, jakość obrazka ma mniejszy wpływ na dokonanie wyboru w przypadku tych, na których te grafiki za mocno działają. :v
Trochę się zapominacie. Celem tego sorta nie jest zbieranie możliwie jak najdokładniejszych danych w warunkach laboratoryjnie czystych, ale... zabawa. Ot co. Dla zdecydowanej większości fanów sort bez rysunków będzie zwyczajnie nieatrakcyjny. Strzał w stopę. A ci, którzy kierują się mocniej grafikami i wyglądem i tak będą się nimi kierować, choćby guglując czy przeglądając własne foldery. ZUNarty czy fanarty... swoją nazwę noszą od "sztuki", czyli art, a na nią lecą wszyscy.
Chyba, że ich brak byłby dodatkową opcją właśnie dla tego marginesu.
Problem w tym, iż ja mam dość wyjątkowy (czyt. z waszej perspektywy - zjebany, więc zostańmy przy wyjątkowym) gust, wiec ciężko by było dojść do jakiegoś porozumienia, które grafiki wybrać. Trzeba wziąć pod uwagę rozmiar bo przypuszczam, dość optymalny będzie ten z oryginalnego czyli 120 x 180. No, można by podciągnąć do 150 x 200, ale nie więcej. Tak myślę.
Osobiście jestem za jak największymi, choć oczywiste, że na stronę o takich rozmiarach cudów nie będzie.
Propozycja ode mnie: można powtórzyć to co zrobiłem wcześniej, potworzyć po kilka avatarów i pozwolić większości wybrać (jeśli faktycznie liczysz się z opinią userów), albo i umożliwić zgłaszanie własnych propozycji. Grafiki musiałyby być odpowiednio selekcjonowane, tak, by jak najwierniej oddawały ducha postaci. Np. wprowadzić taki mały regulamin:
- Postać musi być ubrana we własne oryginalne ciuchy, cosplay, mizugi, ubrania innych postaci Touhou i pochodne są niedozwolone
- Jeżeli postać posiada więcej niż jeden komplet ubrań, wybór jest dowolny
- Postać nie może być utrzymana w konwencji super-deformed
- Postać nie może być roznegliżowana
- Postać musi mieć zachowane proporcje, miseczki H itp. są niedozwolone
- Postać nie może posiadać dodatkowych akcesoriów z których oryginalnie nie korzysta (miecze, dodatkowe kokardy, itp.), chyba, że nie zmienia to całokształtu wizerunku (np. 3 guziki zamiast 2)
- Postać nie może mieć zwierzęcych uszu ani innych dodatkowych części ciała jeżeli oryginalnie ich nie posiada
- Postać musi mieć ułożoną oryginalnie fryzurę. Np. jeśli postać jest przedstawiona z długimi rozpuszczonymi włosami, to na grafice musi mieć rozpuszczone, nie kucyki, nie warkocze, nie krótkie, a długie i rozpuszczone
- Grafika musi być kolorowa i w pełni ukończona (nie może być szkicem)
- Postać nie może prezentować ze sobą skrajnych emocji (płacz, zaskoczenie, śmiech, krew z nosa)
- Postać musi mieć otwarte co najmniej jedno oko, być zwrócona przodem do użytkownika, ustawiona do dołu nogami, a awatar prezentować ją należycie w wyznaczonym formacie
Takie przykładowe kryterium eliminuje lwią część kandydatów zostawiając tylko te, które pasują najbardziej. Nawet przy bogactwie jakim cechuje się fanartwork Touhou ilość odpowiednich artów dla postaci o popularności Satori zostaje sprowadzona do 4-5.