Mam tych ulubionych zdecydowanie zbyt wiele.
the Grimoire of Alice - Mystic Square Estra Stage, Alice.
Shanghai Alice of Meiji 17 - EoSD Stage 3, China. Bardzo dobrze kojarzy mi się ten utwór, duży sentyment, brzmi zacnie.
The Maid and the Pocket Watch of Blood - EoSD Stage 5. Uwielbiam za jego początek.
Diao ye zong (withered leaf) - PCB Stage 2, Chen. Pierwszy utwór z Touhou, który okrzyknęłam swoim ulubionym ^^
The capital city of flowers in the sky - PCB Stage 4. Piękny kawałek, trochę smutny i nostalgiczny, ale wprawia w fajny nastrój.
Border of Life - PCB Stage 6, Yuyuko. Tajemniczy, świetny na zakończenie gry. Od razu czuć radość z pokonania Yuyu :D
Reach for the Moon, Immortal Smoke - IN Extra Stage, Mokou. Przypomina mi o kilku osobach, cudowny klimat utworu, piękna nuta.
Faith is for the Transient People - MoF Stage 5, Sanae. Tu coś ostrzejszego, z pazurem, bardzo w moim guście.
Green-eyed Jealousy - SA Stage 2, Parsee. Za melancholijny, ale i piękny nastrój, pasujący zresztą do postaci.
Satori Maiden ~ 3rd eye - SA Stage 4, Satori. Niepokój wszyndzie.
Hartmann's youkai girl - SA Extra Stage, Koishi. W końcu to temat mojej waifu :3
Heian Alien - UFO Extra Stage, Nue. Trudno właściwie określić, za co lubię ten kawałek. Wprowadza jakąś dezorientację, nie wiadomo, co dzieje się wokół.
:T