Najbardziej interesujący jest kanon. Czysty, niezjebany fanowstwem (...)Założyłem ten thread byśmy mogli dzielić się ciekawostkami, o których być moze nie wszyscy wiedzą, ciekawostkach, któych nie wysslai sobie z palca fani, tylko prawdziwych faktów.
Nie zamieni sie w loli, ono już jest drzewem youkai. Nie zamieni się w loli. Tak po prostu.
Also, an individual fairy is short-lived, but they immediately resurrect in the same shape. Even if they suffer large injuries so that their bodies are in pieces, they heal immediately. In a stricter sense, fairies can't die.
O ile rozumiem rolę tego tematu, to pogarda dla fanowskiej twórczości jest absolutnie nie na miejscu, kiedy ZUN sam pozwolił fanom wzbogacać jego świat.
Remi nie ma zdolności manipulacji przeznaczeniem.
chodzi o to by wypierdalać z fanowską twórczością z tego tematu i chuj. a skąd Ci do łba przyszło "ZUN pozwolił"?
Chyba, że ktoś do niej przychodził w odwiedziny i mówił o tym co się dzieje na świecie, np. "Wprowadzono nowy podatek od nieruchomości, zabieramy cię stąd".
W związku z "Purity", to można wykluczyć fakt, iż Sakuya jest lub może być Lunarianką. Ewentualnie wykorzystuje swoją zdolność manipulacji czasem. Chociaż tekst Remilii "zamordowałaś mi pokojówkę" mógłby wskazywać na Hourai, ale to tylko głupia spekulacja, a nie fakt. Ahs. Ogólnie Sakkyun jest problematyczną postacią pod względem kanonicznym (jak i cała ekipa SDM).
Cytat: Smoku w Luty 01, 2012, 21:29:40chodzi o to by wypierdalać z fanowską twórczością z tego tematu i chuj. a skąd Ci do łba przyszło "ZUN pozwolił"?Właśnie taka gruboskórna postawa powoduje że nie do końca da się odczytać twoje dobre intencje.A skąd mi przyszło... "Zun stworzył świat, stworzył bohaterów... i tak to zostawił. Dał oficjalnie fanom wolną rękę, by sami zapełniali luki w świecie Gensokyo." Na wiki mi się szukać nie chce, ale wierzę w rzetelność Miadzielca.
Tak samo Yorihime - skąd na księżycu te zasady skoro prawie nic wspólnego z Gensokyo nie ma?
Cytat: Tora w Luty 01, 2012, 22:10:13Tak samo Yorihime - skąd na księżycu te zasady skoro prawie nic wspólnego z Gensokyo nie ma?Z tego co pamietam to ona wlasnie nie korzystala z kart zaklec bo nie znala tych zasad.