Odp: Touhou - Jak to się zaczęło?
Odpowiedź #21 –
No to i na mnie kolej ^^'
Zaczęło się od tego, że jako gorliwa fanka Vocaloida (fascynuje mnie wszystko co ma fajne filmy na YouTube, na którym spędzam godziny) chciałam zobaczyc co to jest to MMD, które tak często pojawia się w tytułach filmików. No więc w końcu ściągnełam ten MikuMikuDance, ale jako, że byłam kompletnie zielona, znalazłam na YouTubie jakiś pierwszy lepszy tutotrial. Użyta w nim muzyka miała tytuł: Nico Nico Douga - Ryuuseigun wykonywana przez Vocaloidy. Wpisałam ten tytuł w YouTube i oglądnęłam cały PV z tą piosenką. Jej fragmentem była jak najbardziej znana U.N. Owen Was Her. Zaciekawiła mnie więc i ją wpisałam w wyszukiwarce. I pierwszy raz zobaczyłam Flandre, która tak mnie zafascynowała, że chciałam się dowiedziec czy może jest z jakiegoś Anime. I tu wszystkiego dowiedziałam się z Wikipedii, o tym, że jest taka seria gier Touhou, i że Flandre pochodzi z jej 6 części: Embodiment of the Scarlet Devil. Z ciekawości sobie ściągnęłam, i doszłam do wniosku, że grafika zbytnio nie powala, ale sama w sobie gra wciąga. Przy późniejszym buszowaniu po YouTube natrafiałam na całą masę animowanych PV z Touhou. A jak już wspominałam, takie rzeczy mnie na serio fascynują. Na Touhou Wiki powoli odkrywałam coraz to więcej postaci (teraz potrafię rozpoznac i nazwac prawie wszystkie postaci z EoSD, PCB, IN, MoF, SA i UFO, (żebym to ja do sprawdzianów miała taką dobrą pamięc xP)).
Podsumując, Touhou poznałam dzięki Flandre, która wciąż jest moją ulubioną postacią :)