The random phantasm duel board is unlocked late in the game
Cieszę się, że w końcu odkryłem jak szybciej dodawać punkty w statystyki. Wcześniej po prostu klikałem myszką i szło to długo. Teraz nakierowuję myszką na statystykę, przytrzymuję spację i poruszam myszką cały czas w górę i w dół po strzałce :3
Durna rzecz - kiedy przy próbie połączenia postaci wylosuje ci zły zestaw kart i zechcesz anulować łączenie żeby jeszcze raz spróbować wylosować ten zestaw który chcesz, i tak zabiera ci Waifu Point.
Z tym połączonym zestawem kart to w ogóle jest durna sprawa, bo każdą z nich możesz wylevelować do 10 poziomu łącząc ją z... pustym miejscem w decku. Zgłosiłbym tego buga, ale nie wiem komu. :P
Jeśli o team chodzi, przez całą grę poza samym startem miałem jeden sprawdzony zestaw - Remilia na Far rzucająca dzidami, Marisa na Mid/Far z Master Sparkiem i Meteor Showerem + buff do dmg, Rin na froncie rzucająca wszystkim tarczę i lecząca się Cannibal Spiritem na przecisnikach którzy byli w średniej odległości.
Do ho ho, te obrażenia na screenie. A ja myślałem, że moje 5k z combo Suika/Yuugi to było cholernie dużo. :P
Zwykła Marisa na midzie to trochę kiepski pomysł imo. Owszem jej buff jest git, no ale lepiej ją połączyć z Sanae (jak ja) i zrobić z niej mid-supporta. W ataku jednak zdecydowanie najlepsza jest na F, już Remi się bardziej nadaje na mid tak ogólnie, imo. Tak to od midowania byłyby na przykład Mokou lub Rumia i inne.