Odp: Ulubione Postacie v.2
Odpowiedź #87 –
Yuyuko - za bycie rozbrajająco pocieszną panią duch, piękną, dostojną, z fascynującą historią i mocą. Yuyu > all, reszta jak mi do głowy przyszła.
Marisa - uosobienie zajebistości, gwiazdki, włoski, Master Spark, czapeczka z sake, UŚMIECH.
Reimu - za bycie najbardziej leniwą i uroczą main hero ever <3 I słodką biedotę.
Sakuya - noże, manipulacja czasem (mój ulubiony skill ever), meido, elegancja, seks, retrosy
Alice - lalki, piękno, styl, wdzięk, historia, wielka ilość zajebistych fanworks (kreacja postaci i retro).
Yukari - za dojrzałość, bycie potęgą, zadziorność, figlarność, sukimy, aurę epickości, respekt jaki budzi, podboje, parasol i pociągi.
Kanako i Suwako - pokochałem je głównie dzięki doujinom Gigameki, ale mniejsza. Urok z jednej strony oparty na epickim kontraście, ale razem tworzą piękny duet. Władcza majestatyczna babcia i przeurocza szalona loli (ten styl walki @__@) <3 Precelek i żabcia. Retrosy. Onbashiry. Czapeczka. OMG <3
Utsuho - esencja przytłaczającej potęgi, ociekanie zajebistością gdy się wkurzy, design, klimat, odsłonięcie prawdy po pokonaniu jej, działo.
Tenshi - maso, mieczyk, przepiękne włoski i ciuszki, jak i kapelusik, brzoskwinki, glany, ojou-sama.
Byakuren - mamusia, esencja dobroci, reformatorka, historia, Unohana Touhouversum (<3), uroda, kontrast z Reimu i Sanae.
Suika - za styl walki którego nie można opisać inaczej niż zbzikowany i postrzelony :D Ogrom tego wszystkiego mnie zachwycił: siła w łapach, wysysanie energii łańcuchem, kule ognia z pięści i ust, czarne dziury, własne miniaturki, fajerwerki, przywoływanie kawałków ziemi, przemiana w olbrzyma, manipulacja gęstością i transformacja w dym. THIS IS EPIC, THE BEST SUIKEN EVER. Jedyna postać w całym Touhou którą polubiłem praktycznie od pierwszych sekund. Poza tym: charakterek, design, rogi, butelka niedopitka, i "Polej bo trzeźwieja!" :D Moja ulubiona loli.
Komachi i Shikieiki: za lenistwo tej pierwszej i opieprzanie jej przez drugą (incydent wywołany przez opierdalanie się ftw) ;) Poza tym Yama ma w grze zajebiste teksty, styl gadki i charakter, które m.in. taki IOSYS zeszmacił.
Satori i Koishi: za wybitnie ciekawą historię, bycie paniami pałacu, zwierzaczki, charakterki, moce, serduszka, trolling.
Z postaci które bardzo lubię ale nie na tyle by tracić czas na wyróżnianie ich uzasadnieniem:
Remilia, Reisen, Tewi, Ran, Keine, Aya, Momiji, Orin, Yuuka, Shou, Kasen.
May your eyes be able to see things better, even if just a little.