ja tam nie jestem fanem pikseli, więc PC98 > Windows dla mnie odpada; co do samego ZUNa to owszem, nie jest on regularnym rysownikiem, i właśnie dlatego można stwierdzić, że przy takim stanie rzeczy należą mu się pochwały co do jego rysunków (pomijając juz oprawę graficzną całej gry czyli np. tła - tutaj, za niektóre stage należą mu się brawa; nie wiem - dla mnie choćby 1 stage w SA czy 4 stage w TD idealnie oddaje klimat); zwłaszcza, że zauważalny jest progres windowsowy - od EoSD postacie są żywsze i wiarygodniejsze wizualnie (pomijając SA...bez komentarza dla Marisy czy Satori)...najbardziej podobały mi się rysunki w UFO (Byakuren, Shou) i TD (Seiga, Toyosatomimi, Futo...Yuyuko pominę ^^'); można też zauważyć, że postacie są coraz żywsze, ZUN wykracza poza stateczność z pierwszych odsłon; no i PoFV, która zasługuje na osobny komentarz, ze względu np. na postać Reimu, której przedstawienie jest na tyle...oryginalne, że można by dywagować dniami i nocami; ze swojej strony mogę powiedzieć, że lubię styl postaci w PoFV, aczkolwiek nie chciałbym zobaczyć go w następnej jakiejś odsłonie, i nie dlatego, że Cirno osiwiała, po prostu bis repetia non placent...