Odp: Codzienna Burza Mózgów Touhou (teraz: ULUBIONY / ZNIENAWIDZONY EXTRA BOSS)
Łapajta nowy temat.
03. ULUBIONY / ZNIENAWIDZONY EXTRA BOSS
Temat muzyczny, poziom trudności, spellcardy, osobowość i charakter, całokształt, wszystko dozwolone. Miał być tylko ulubiony, ale każdy kij ma dwa końce, więc kto chce może i ponarzekać. Nie widzę też problemów by zaliczyć Reimu i Marisę do poczetu (przez Shuusou Gyoku i FW), jak i oczywiście Alice.
Do moich ulubionych zaliczę przede wszystkim Ran - za świetny wygląd (kitsune, ładna figura, puchaty ogon i ta czapeczka :3) i charakter (oddanie wobec Pani Jukari, stawanie w obronie Chen i super intelekt). Świetny boss theme i bycie jedną z prostszych do pokonania też mi nie przeszkadza.
Jeszcze do ulubionych dodam Suwako. Jedna z najoryginalniejszych i pozytywnie walniętych postaci. Genialny design (zettai ryouki, latanie na rękawach, prosta ale ładna sukienka no i Pyonta). Z charakteru też fajna, zazwyczaj wyjebane na wszystko byleby tylko się zabawić, ale groźna gdy zajdzie poczeba - idealna przeciwwaga Kanako. Jej umiejętności też rozwalają system (przywoływanie rzek, drzew, penisowęże, etc). Na minusy zaliczyłbym tylko Native Faith, nie pasujące mi na temat extra bossa i nieco wkurwiające karty w MoFie, z których większość jest na sposób, zazwyczaj głupi. Ale to tylko małe minusy.
Nie lubiawszy... Koishi jest śliczna i fajna. Tylko jej spellcardy krzyczą do mnie bym kopnął niemowlaka. Nue jakoś nigdy mnie nie ziębiła ani parzyła, dlatego jeszcze jej nie pokonałem, a jej spellcardy też mi nie podchodzą, ale to tylko drobnostki.
Flan denerwuje mnie charakterem i theme ma moim skromnym zdaniem przeciętny (chociaż walka jest wymagająca, a design nawet nawet).
Nie przepadam póki co za designem i charakterem Mamizou, ani za jej spellcardami i theme, więc zapewnę ją powinienem odhaczyć jako nielubianą, ale to sie jeszcze może zmienić.
Najgorszy jednak oczywiście będzie dla mnie Evil Eye Sigma, z oczywistych względów. Tak nawet po wliczeniu Riki - obaj odrzucają mnie zarówno wyglądem jak charakterem, theme wkurwia a ataki są jebnięte.
Osobisty ranking:
Ran > Suwako > Koishi > Mokou > Reimu > Alice > Yukari > Marisa > Nue > Flan > Mamizou > Mugetsu & Gengetsu > Evil Eye Sigma