Cytat: Małyszeq w Luty 05, 2014, 00:31:17chodzenie na zasadzie "pójdę na konwent, przynajmniej socjal będzie" usprawiedliwia dowolne chałtury jakie tylko pączkują.Not quite. Nigdy nie ukrywałem, że na konwenty jeżdzę przede wszystkim dla socjalu. Dlaczego moje pobudki miałyby usprawiedliwiać jakąkolwiek chałturę? Moje powody swoją drogą, atrakcje swoją drogą. Atrakcyjność paneli i eventów jest jedną ze składowych wpływających na jakość konwentu, a fakt, że większą wagę przypisuję innej składowej w żaden sposób nie implikuje tego, że jeżdżenie na konwenty dla socjalu to usprawiedliwienie dla tworzenia gównianych atrakcji. Duh, człowieku, podaj nazwę przynajmniej jednego konwentu, na którym spędziłeś więcej niż połowę czasu w salach panelowych. Atrakcje są miłym urozmaiceniem czasu spędzonego na konwencie. Jeśli są dobre, to przy dobrym socjalu konwent wychodzi epicki. Jeśli są kiepskie, konwent może być najwyżej dobry. Skąd tu implikacja, że ludzie jeżdżący dla socjalu przyczyniają się (bez)pośrednio do utrzymywania miernego ogólnego poziomu atrakcji na konwentach?
chodzenie na zasadzie "pójdę na konwent, przynajmniej socjal będzie" usprawiedliwia dowolne chałtury jakie tylko pączkują.
Cytat: PookyFan w Luty 05, 2014, 15:12:34Cytat: Małyszeq w Luty 05, 2014, 00:31:17chodzenie na zasadzie "pójdę na konwent, przynajmniej socjal będzie" usprawiedliwia dowolne chałtury jakie tylko pączkują.Skąd tu implikacja, że ludzie jeżdżący dla socjalu przyczyniają się (bez)pośrednio do utrzymywania miernego ogólnego poziomu atrakcji na konwentach?Tak,ponieważ dopóki płacisz za uczestniczenie w kiepskim konwencie,to takie będą się odbywać,i nikt nie będzie widział w tym nic złego.
Cytat: Małyszeq w Luty 05, 2014, 00:31:17chodzenie na zasadzie "pójdę na konwent, przynajmniej socjal będzie" usprawiedliwia dowolne chałtury jakie tylko pączkują.Skąd tu implikacja, że ludzie jeżdżący dla socjalu przyczyniają się (bez)pośrednio do utrzymywania miernego ogólnego poziomu atrakcji na konwentach?
I nie uważam, żeby faktycznie istnieli ludzie, dla których jest on rzeczywiście jednym jedynym powodem, dla którego można pojechać na zjazd mangozjebów.