Mam to samo, dziwne kreski i portrety postaci zakrywające cały ekran xDCo do grywalnych postaci to nie rozumiem skąd ta pewność że postacie w tle nie będą grywalne, zawsze może być taki myk że jeżeli wybierze się postać z tła to nie będzie jej tam (ew. Wyjebane, to i tak mało ważny szczegół :V). A nawet jeżeli by tak było, to gra jest oparta na wojnach religijnych a tam mamy jeszcze OLBRZYMIĄ liczbę postaci. 2-3 od Miko, 2-3 od Byakuren, Sanae+Suwako albo Kanako, Jakieś niezrzeszone randomy jak Reimu czy Maryśka i 1-2 nowe postacie i wychodzi sporo :V.
Okej, już wiem w czym problem. Tasofro najprawdopodobniej, albo zwaliło optymalizację gry pod XP, albo w ogóle nie zamierza umożliwiać poprawnego działania maskarady pod tym systemem. Trial działa poprawnie na Win 7, nie wiem jak z ósemką.
■推奨動作環境OS : Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8DirectX : DirectX9.0c以上CPU : Intel Core i7 またはそれ相当のものメモリ : 2GB以上の搭載メモリディスク空き容量:200MB以上(体験版)/1GB以上の空き容量ビデオカード : DirectX9.0c、シェーダー2.0に対応したVRAM512MB以上のもの(※オンボードグラフィックは動作保障対象外となります)ディスプレイ : 1280×720の解像度を表示可能なもの入力デバイス:キーボード・ゲームパッド
Aside from the announcement, Twilight Frontier has also updated the recommended system specs on their site. The only changes are:CPU has been changed from "Intel Core2Duo 2.6GHz and above, or equivalent" to "Intel Core i7 or equivalent".The hard drive space requirement has been changed to "200MB or above free disk space (trial version); 1GB or above free disk space".
Polecam czytać komentarze do zdjęć na fejsbuku, to fejk.Macie okładkę. Ponoć przedstawia jakąś roślinę, dziewczynkę i cień. Ja tam nic nie widzę xD