Cytat: Piscilla w Maj 11, 2013, 00:53:27 Spoiler (pokaż/ukryj)Sanaefagi nie otwieraczSpoiler (pokaż/ukryj)skoro Sakuya, to może nie będzie Sanae : D ? hehue Cytuj主人公は霊夢と魔理沙と咲夜の三人です。 chyba wystarczy chociażby google translate Cytat: Critzwelp, ona nie pasuje bo nie ma broni nad którą mogłaby stracić kontrolę
Spoiler (pokaż/ukryj)Sanaefagi nie otwieraczSpoiler (pokaż/ukryj)skoro Sakuya, to może nie będzie Sanae : D ? hehue
主人公は霊夢と魔理沙と咲夜の三人です。
welp, ona nie pasuje bo nie ma broni nad którą mogłaby stracić kontrolę
A nie jest? No zobacz, człowiek się uczy całe życie. Bo idąc logiką, że tylko konkretnie broń ma szaleć, to w zestawie grywalnych postaci mamy Sakuyę, Youmu, Alice, Eirin i Momiji. Nikogo tam więcej z bronią typową nie pamiętam, nie licząc postaci z pralki. No na te 4 pierwsze, grywalne, to ja bym się pisał.EDIT: No dobra, jeszcze mi się Scarleciątka i Komacyc przypomniał. No to fakt, trochę ich jest.
nie ufam translatorom jakoś. szczególnie, gdy nie znam danego języka, elo elo
The theme I went for this time was "Neither novel or retro, an ageless neo-retro danmaku shooter".
Przypuszczenie numer jeden: a może dwóch róznych końcowych bossów : v? Btw zauważam wiele listków na screenach, może to będzie nim człowiek-roślina?
Japoński tytuł to Touhou Kishinjou, co można przetłumaczyć, jako Wschodni Pałac Lśniących Igieł. Kishin to wysokiej rangi istoty z piekła wysyłane przez Shinigami aby zabijać upierdliwych nieumierających - patrz starcie Seigi z Kishin Chiefem w WaHH. Also, Needle Mountain, czyli Góra Igieł, to jedna z agonii buddyjskiego piekła. Nawiązanie jednak zbyt oczywiste jak dla mnie.
Spoiler (pokaż/ukryj)Kiszyniów ? xD
Z tego, co Małysz napisał, można sądzić, że tytuł dosłownie oddaje miejsce, gdzie dotrą bohaterki. Dosłownie, czyli w czarnej dupie, zwanej też piekłem.