Eh... taki głupi temat, że naprawdę nie mam siły odpowiadać, wolałem skorzystać ze snu...
Zwyczajnie nie mam czasu (deadline pierwszy miałem na dziś), aby coś robić dużego, w krótszym czasie, a sytuacja wygląda tak:
- małe zmiany na obecnej stronie - i tak nikt tego nie komentuje, nawet tych głupich komentarzy, więc nie wiem czy robić coś aby było to "widoczne"
- nowy serwer przyniósł tylko dodatkowe problemy, na które dodatkowy czas gdzieś znaleźć się musi - wiele razy pisałem, że to nie jest lekarstwo na wszystkie problemy, ale bo ludzi cisną...
- na nowym serwerze aktualnie jest tylko postawiony i skonfigurowany serwer (konto, nginx+php5.6.2, itd., poczta w sumie jeszcze nie) poza tym jest tylko robocza beta strony przeniesiona (co do płatności tym sobie głowy zawracać nie musicie, od siebie jako docelowy na razie od siebie też dorzucam)
- parametry nowego serwera są fajne, ale...
a) Damian w prezencie halloweenowym naprawił jednen z problemów (poświęcił 5 min czasu i wklepał komende, którą dałem), drugi jako tako obszedłem (więc...) i bumbpnął php do 5.6.2... cieszyć się czy płakać, nie wiem... ja się nawet cieszę
b) przenieść 1-1 się strony nie da z różnych przyczyn (prawnych, miejsca itd.), a że większe zmiany gotowe nie są, to na chwilę obecną tylko strzał w stopę... na ch* przenosić tylko i jedynie po to, aby połowę kontetu wywalić, ew. zbytecznie ryzykować (można ale naprawdę sens?)
- na chwilę obecną z przyczyn też powyższych pracujemy, więc nad pierwszym elementem tj. forum, które będzie zintegrowane ze stroną - download oraz content typu tapety będzie dostępne, zarządzane i ograniczne z poziomu forum (nowy serwer jeśli nie chcemy zbytnio ryzykować wymusza poniekąd, abyśmy dostęp ograniczyli do zarejestrowanych)
- sama nowa wersja forum 2.0 jest aktualnie postawiona także i synchronizowana z obecnym co tydzień, powiem szczerze bym myślał nad publicznym testem bety, ale jest nadal trochę bugów (developerzy nie mają też czasu kiedy je naprawić, więc sam muszę) oraz kilka rzeczy do zrobienia, głównie system achievmentów z obecnego + język polski
- z prac serwerowych to jeszcze pracuję nad sposobem uaktualniania stony i forum korzystając z gita w wolnym czasie, którego dużo nie miałem ostatnio