Odp: Touhou RPG Sessions - dyskusja
Odpowiedź #24 –
W porządku, zajęło mi to więcej niż trochę czasu, ale przedstawiam wam wytyczne wg których możecie stworzyć swoją postać:
IMIĘ:
NAZWISKO:
PSEUDONIM:
WZROST: (bardzo niski/niski/przeciętny/wysoki/bardzo wysoki)
BUDOWA CIAŁA: (bardzo szczupły/szczupły/przeciętny/gruby/bardzo gruby)
WYGLĄD I CECHY CHARAKTERYSTYCZNE (FIZYCZNE): (wszelkie piegi, plamki na nosie, krzywe zęby, etc.)
CECHY CHARAKTERU: (tutaj proszę o jak najbardziej szczegółowe wczucie się w tworzoną postać - wymieńcie co najmniej 3 cechy pozytywne i 2 negatywne, które posiada wasza postać).
UMIEJĘTNOŚCI: (tutaj też prosze o wstrzymanie, ponieważ wasze umiejętności staną sie podstawą dla opracowywanego przeze mnie autorsko 'Proficiency System' - nie umiem znaleźć ładnego polskiego odpowiednika, a proficiency lepiej dla mnie brzmi. Mimo to przemyślenie tego co umie wasza postać, bardziej chodzi mi tu o każualowe, prozaiczne skille, leży w waszym interesie.
ZAINTERESOWANIA: (wmanewruję to jakoś w tzw. System Motywacji - kolejna autorska nowinka, którą właśnie rozpisuję)
HISTORIA I BIOGRAFIA POSTACI: (pole do popisu macie)
RELACJE: (to na razie zostawiacie, uzupełnicie to, gdy już każdy będzie miał swoją postać)
Ważna sprawa: to nie tyle szablon, co wytyczne, jednak dla przejrzystości proszę o umieszczanie swoich OC w takiej formie w tym temacie. Myślę, że tydzień dla każdego to jak najbardziej wystarczający okres czasu. Ponawiam też przypomnienie, że self-inserty są bardzo mile widziane. Tak samo jak opisowość postaci - będzie wam łatwiej wczuć się w dobrze rozpisaną postać (a najłatwiej wczuwa się w self-inserty :P.
Osoby, które nie stworzą koncepcji postaci przez tydzień zaczynając od jutra (czyli do 13 listopada) mogą zostać wykluczone z sesji, jeśli nie usprawiedliwią się przed tym terminem.