Osądzone: KOMACHI ONOZUKA, BYAKUREN HIJIRI, DAIYOUSEI, EIRIN YAGOKORO, KAGUYA HOURAISAN, CHEN, YUYUKO SAIGYOUJI, SANAE KOCHIYA, MYSTIA LORELEI, SUWAKO MORIYA, ALICE MARGATROID, MINAMITSU MURASA, MEDICINE MELANCHOLY, REISEN UDONGEIN INABA, YUUKA KAZAMI, NUE HOUJUU, HONG MEILING, REIMU HAKUREI, REMILIA SCARLET, WRIGGLE NIGHTBUG, CIRNO, YUKARI YAKUMO, YOUMU KONPAKU, EIKI SHIKI, SAKUYA IZAYOI, MARISA KIRISAME, ORIKO KANEKAWA, RUMIA
Tak jak obiecałem, oto kolejna atencyjna nić mojego autorstwa. W tym temacie kolejno rzucane będą losowo wybrane imiona bohaterek z uniwersum Touhou Project po to, byście w miarę możliwości
pożarli wypowiedzieli się, co o nich sądzicie w jak najszerszym znaczeniu i powymieniali opinie i ewentualnie argumenty za i przeciw waszej sympatii do danej loli.
01. KOMACHI ONOZUKA-Znajomość kanonu niewymagana, piszemy o osobistych odczuciach do danej postaci. Każdy z nas ma listę faworytek i antyfaworytek i wie, za co je lubi, dlatego nie narzucam ram typu charakter, wygląd, karty zaklęć czy rasa.
-Dla wzmocnienia swojej opinii można dodać ocenę numeryczną czy wypunktować listę wad i zalet, jak wam się chce.
-Nie trzeba bynajmniej owijać opinii do których mamy prawo w bawełnę ze względu na innych uczestników, choć wskazane byłoby uznać, że inna osoba może mieć odmienne zdanie. Szczerość opinii i dyskusja z polemiką bardzo mile widziana...
-...Aczkolwiek upraszałoby się o możliwe powstrzymanie od ataków ad persona, inaczej nie mogę odpowiadać za poparzenia w wyniku ewentualnej interwencji sił wyższych♥.
No więc przechodząc do rzeczy, panna Komachi. Niby nie ma żadnych od razu przykuwających oko cech typu skrzydła Flandre czy królicze uszy Reisen, ale paradoksalnie to tylko dodaje jej głębii - dla osoby spotkanej po raz pierwszy będzie to shinigami szukająca miejsca do opieprzania się i wymówek od roboty. Jednak jej drugi nawyk (który to pewnie podłapałą od szefowej) - okazjonalne prawienie lektur na temat życia po śmierci czy charakterów zdradza jej błyskotliwość.
Otóż panna Onozuka gdy już się przyłoży to potrafi pokazać dlaczego należy respektować śmierć, co widać najlepiej w SWR, gdy odkłada rolę przewoźnika przez rzekę Sanzu by dać ubijającej duchy Tenshi stare dobre naprostowanie. Z racji tego staje się dla mnie znacznie bardziej intrygującą postacią ze swoistym drugim dnem - nie będzie latała za tobą z kosą byś się jej bał, a zamiast tego utnie sobie z tobą pogawędke by mieć pretekst się poopierdalać, dopóki nie trzeba zabrać się do roboty. Może nie najszlachetniejsze, ale wyjebanizm, cieszenie się z życia (śmierci?), a także szczerość wraz z nie przejmowaniem się opinią u innych i nie marnowanie energii jakoś mocno mi imponują xD. Jak już kiedyś wspomniałem, ciąglę kojarzy mi się to z moim ulubionym shonenowym bohaterem z nieśmiertelnej serii o grupce młodzieńców pragnących zostać Królem Szamanów.
A jej wygląd... kolor włosów przeciętny, ale kitki i koraliki się wyróżniają, strój taki sobie, ale w aparycji
z całą pewnością od stóp do głowy nic jej nie brakuje, więc czemu miałbym tego nie docenić xD? No i styl walki gromkie punkty za oryginalność, bo kto normalny zaadaptowałby kosę, duchy, monety i
łódkę jako bronie?
+Świetna uroda, nawet na zunartach
+Nietypowy styl walki
+Głębia charakteru
+Świetne podejście do życia
-Mało imponujący strój i fryz.Werdykt:
9/10Notka: Pierwsze losowanie odbyło się wśród postaci z kanonu z gier pod windows. Ze względu na różnice pod względem gęstości materiału kanonicznego między platformami i nieraz skąpej ilości tegoż w pralkowych grach, a co za tym idzie, niższej popularności chciałbym spytać się was o opinię czy chcecie bym je także uwzględnił?