Przejdź do głównej treści
↑
↓
1 godzina
1 dzień
1 tydzień
1 miesiąc
Zawsze
Całe forum
Ten temat
Ten dział
Touhou Wiki EN
Użytkownicy
Touhou.pl ~Human meets Danmaku~
Touhou.pl
Artykuły
Download
Tapety
Postacie
Karty Zaklęć
Muzyka
Co to jest Touhou?
FAQ
Doujiny
Flashe
Współpraca
Youkai D-Vision
Archiwum Newsów
Forum
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Najnowsze wiadomości
Zaloguj się
Aktualności
Atak spam-botów... i po co...
W razie problemów w rejestracji prosimy i info na IRC.
Rejestracja tymczasowo włączona (prosimy także o kontakt na IRC) ...
Świat Zewnętrzny
4um Games Center
Archiwum
[Sesja 1.1] Tales of one and maybe two nights
poprzedni
1
...
5
6
7
8
9
...
12
następny
Drukuj
Temat: [Sesja 1.1] Tales of one and maybe two nights
(Przeczytany 86169 razy)
poprzedni temat
-
następny temat
0 Użytkownicy i 2 Goście przegląda ten temat.
Ekkusu
Zamrożona Żaba
Odp: [Sesja 1.1] Tales of one and maybe two nights
Odpowiedź #90
–
Styczeń 24, 2013, 20:53:11
All
-
No ja rano sobie chciałam kakao zrobić, ale to coś wylazło!
-Zawołała Cirno, poprawiając koc na sobie. Po chwili odezwała sie pokojówka.
-
Widziałam co prawda coś wielkiego nad jeziorem, ale jako iż kierowało się z inną stronę to uznałam, że Reimu się tym zajmie. Potem znalazłam tej czajnik i chciałam przygotować herbatę
-Wyjaśniła.
-
To ja polecę do siebie, a wy się stąd nie ruszajcie! Zaraz wrócę!
-Krzyknęła wróżka, lecąc z kocem połozonym na sobie. Złość i strach jej przeszła, i chyba po prostu zwietrzyła okazję. Do czego? A tu już się można domyślić.
-
Wracając... wszyscy poza służbą zostali wyrzuceni, a sama rezydencja stała się fortecą pod przewodnictwem... rady najwyższej służby powszechnej Gensokyo... chyba tak się nazwały...
-Sakuya przekrzywiła głowę w niesmaku. Chyba zdawała sobie sprawę jak śmiesznie to brzmi.
[W następnym poście Alstar wraca do gry]
Piscilla
Rage Quitter
Osiągnięcia (8)
Odpowiedź #91
–
Styczeń 24, 2013, 22:37:32
Shijima Kyomen
- Tak, jak mówiłam
- rzuciła w stronę Kohaku robiąc przy tym dość złośliwy uśmieszek, była zadowolona, że wyszło na jej rację, a dodatkowo powodem do dumy było, że wywnioskowała coś, czego nie wywnioskował jeden z tych "magicznych wypierdków" co zdają się wszystko wiedzieć.
- Nie trafiony był ten komentarz z zającem
-zaśmiała się pod nosem
- Czyli mamy tak jakby dwie sprawy do załatwienia? Czajnik i odnalezienie mieszkańców rezydencji? Czy tym drugim się zajmiesz już sama?
-dziewczyna zwróciła się do Sakuyi
Ciekawe, co ta mała kombinuje... może po prostu poleciała się ubrać?
pomyślała
- Tak przy okazji... Dużo ludzi czy tam nieludzi jest w tej pseudo radzie? I jak nieludzi, to jakiego typu?
Ostatnia zmiana
: Styczeń 25, 2013, 01:07:38 przez Piscilla
Kosiek
Większy Użyszkodnik
Odpowiedź #92
–
Styczeń 26, 2013, 17:41:23
Kohaku
Kruk zbył tryumf Shiji wzruszeniem ramion:
-
Każdy popełnia błędy
- Nie pojmował czemu jego błąd nagle tak ją ucieszył. Małej ilości osób nic nie umykało po przeprowadzaniu dziwnych operacji na jeszcze dziwniejszych istotach w nieprawdopodobnych warunkach. No ale cóż. To baba. I nie powinna dostawać tego cholernego czajnika w swoje ręce.
Zanim odezwał się po raz kolejny, dokładnie wysłuchał i Sakuyi i tej drugiej. Wyjątkowo nie miał pytań od siebie.
Players Wanted:
- TH Sky Arena
- Online RPG sessions (via skype)
- TH 12.3
Ekkusu
Zamrożona Żaba
Odpowiedź #93
–
Styczeń 27, 2013, 22:53:47
Kohaku i Shiji
-
Panienka Scarlet wraz z Patchouli Knowledge znajdują się z bezpiecznym miejscu i oczekują opanowania sytuacji. Sądzę, że najlepszym wyjściem będzie przekradnięcie się do środka i odnalezienie czajnika... może to być jednak trudne
-Kobiecie przerwała Cirno, która była już w swojej sukience.
-
No, mogę już bić złych! Pokażcie mi tylko gdzie!
-
...jak mówiłam, będzie to trudne. Najlepiej jednak będzie, jak sami to zobaczycie. Rozumiem, iż mogę liczyć na waszą pomoc?
-Zapytała uprzejmie, jednak powagi ujmowała jej wróżka latająca nad jej głową, usilnie próbująca załapać o co właściwie chodzi.
Alstar
Opieka w Eientei była wprost fenomenalna. Poza bandażem i paroma plastrami właściwie nie czuł, że cokolwiek go gdziekolwiek uderzyło. A teraz złe wieści. Wystawiony rachunek musiała pokryć Reimu, która jak wiadomo bogactwem nie grzeszy. I nie była z tego powodu zadowolona.
-
I jeszcze trzeba wyjaśnić tą sprawę... uhhh!
-Jęknęła groźnie, przygważdżając Alstara wzrokiem-
Jakbym wiedziała, że to tyle będzie kosztować... dobra, niech będzie z tego jakiś pożytek. Pomożesz mi w znalezieniu winnych i ich ukaraniu. I nie chce słyszeć żadnych wymówek!
-Reimu wyglądała dość groźnie, chociaż widać było, że kompletnie jej się nie chce już dzisiaj nic robić. Jej ruchy były bardziej bezwładne, jakby najchętniej się już położyła spać.
Kosiek
Większy Użyszkodnik
Odpowiedź #94
–
Styczeń 27, 2013, 22:57:43
Kohaku
- Naturalnie Izayoi-san. Ten jinn wyrządził już wystarczająco wiele szkód - odparł bez zawahania Kohaku.
O, już wiedział jak urządzi tego psotnika. Mimo niezmiennego wyrazu oczu, bardzo zły uśmiech wypłnął na twarz kruka.
Piscilla
Rage Quitter
Osiągnięcia (8)
Odpowiedź #95
–
Styczeń 27, 2013, 23:10:37
Shijima Kyomen
- Warto doprowadzić tą sprawę do końca... Możesz liczyć na moją pomoc, mam nadzieję się przydać
- powiedziała do Sakuyi i skłoniła się lekko
- Czy poprowadzisz chociaż do jakiegoś najlepszego przejścia i objaśnisz plan budynku? Nigdy tam nie byłam, a nie chciałabym się zgubić w takich warunkach... Chyba, że Kohaku zna to miejsce
- dodała po chwili lekko zakłopotana po czym spojrzała na Cirno
- Obstawiam, że też masz zamiar tam lecieć, co?
-powiedziała do wróżki
Z jednej strony mała może się przydać, w końcu umie coś z lodem robić, ale lepiej, żeby nie plątała się zbytnio pod nogami...
pomyślała
AllStarsky
Większy Użyszkodnik
Odpowiedź #96
–
Styczeń 29, 2013, 18:40:44
Alstar
Gdy opuszczał Eientei u boku Reimu, czył się jak nowo narodzony. Pomimo że całe ramię było jak nowe, pamiętał rady Eirin (głównie "Nie nadwyrężaj się" oraz "Przestań pakować się w kłopoty"). Dodatkowo przychodzi zapłata dla Eientei i wpłata na Świątynie Hakueri. No nic, trzeba będzie odłożyć pieniądze które miały być na remont domku i łowić jeszcze więcej ryb. Ciekawe czy coś jeszcze z niego zostało...
Nie miał wyjścia - Zgodził się na warunki Reimu.
Zastanawiał się również jak wygląda sytuacja pozostałej dwójki.
"Pewnie sobie dobrze radzą."
Nawet nie zauważył że Miko zostawia go z tyłu. Dogonił ją, po czym spytał:
Co dokładnie zrobiłaś z giga-Cirno, jedyne co pamiętam z tamtych wydarzeń to błysk światła
Ekkusu
Zamrożona Żaba
Odpowiedź #97
–
Luty 07, 2013, 10:46:29
Allstar
Kapłanka trochę dziwnie popatrzyła się na chłopaka gdy ten użył określenia "giga-Cirno". Bez jakiejś specjalnie dezaprobaty, ale chyba nie spodziewała się takiej nazwy.
-
Mały egzorcym
-Stwierdziła krótko. Uniosła się w powietrze a Alstar, nie mając wyjścia, musiał zrobić to samo... o dziwo, nie było to aż takie trudne jak uważał. Wszechobecna magia sporo mu w tym pomagała.
-
Przez Ciebie możemy zgubić trop. Może chociaż tamci są bardziej kompetentni...
Reszta
-
A co, może nie?! Pociągnę go do odpowiedzialności za swoje kłamstwa!
-Zadeklarowała wróżka kręcąc kółka w powietrzu. Pokojówka z kolei zamyśliła się.
-
...w obecnej sytuacji nawet wejście z boku może być problemem. Tak jak wspomniałam, wszystkie problemy się wyjaśnią gdy sami to zobaczycie... tak...
-Zakłopotała się-
Powiedzmy, że cała służba jest... o wiele bardziej zdyscyplinowana niż kiedyś
Całość
W międzyczasie na ten udało się dostać Reimu i Alstarowi. Wylądowali zgrabnie na ziemi, i Reimu od razu podskoczyła do grupy.
-
Sądząc z waszych wyrazów twarzy chyba to nie koniec problemów. O co chodzi?
Piscilla
Rage Quitter
Osiągnięcia (8)
Odpowiedź #98
–
Luty 07, 2013, 12:21:30
Shijima Kyomen
- Dobrze więc, tylko staraj się być ostrożna, żeby nie ściągnąć na siebie zbyt dużo uwagi tej "służby"
- powiedziała do Cirno W tym momencie zauważyła Reimu i Alstara lądujących obok
- Mamy do czynienia z duchem mieszkającym w czajniku, który spełnia życzenia, zwanego też jinem. Tym razem znalazł się w rezydencji, w której służy Sakuya i warto by było go znaleźć i unieszkodliwić... Aczkolwiek broni go jakaś "rady najwyższej służby powszechnej Gensokyo"
- powiedziała do Reimu podkreślając ironicznym wydźwiękiem słowo "jakaś" z racji tego, że prawie nic o niej nie wiadomo.
- Skoro jesteśmy w komplecie, to można się zbierać do drogi, co?
- dodała po chwili w myślach tłumacząc sobie, że im szybciej załatwią sprawę, tym szybciej będzie mogła wrócić do odpoczynku w lesie i tym oraz to, że przez ten czas czajnik już mógł znaleźć się poza pałacem
Oby nie było za późno
AllStarsky
Większy Użyszkodnik
Odpowiedź #99
–
Luty 07, 2013, 16:22:56
Alstar
Starał się przyswoić sobie wszystkie informacje od Shijimy.
"Dżin? Jakim cudem coś tak niebezpiecznego znalazło się tutaj? I ta cała Rada..."
Spojrzał na grupę. Wśród nich zobaczył pokojówkę z Rezydencji. Kilkukrotnie widywał ją w mieście, czasem zaglądała na jego stoisko. Nasunęła mu się pewna myśl.
-
Czy jest może jakiekolwiek ukryte i niestrzeżone przejście, powiedzmy coś w stylu ukrytego tunelu?
- zwrócił się do pokojówki -
I czy jest coś, przed czym chciałabyś nas ewentualnie ostrzec?
Kosiek
Większy Użyszkodnik
Odpowiedź #100
–
Luty 12, 2013, 15:41:44
Kohaku
-
Izayoi-san wyraża się o dyscyplinie służby, jakby mówiła o armii... Wątpię by pozostawili luki w obronie
- wtrącił kruk.
Jest osoba która zna rezydencję od podszewki, ale dopóki nie zobaczy jak sprawa wygląda, nie ma co planować.
AllStarsky
Większy Użyszkodnik
Odpowiedź #101
–
Luty 12, 2013, 22:54:56
Alstar
-
Czyli wygląda na to że włam do rezydencji jest praktycznie niemożliwy...
- powiedział.
Czyli tak to wygląda. Zdyscyplinowana arma pokojówek strzegąca rezydencji. Jeżeli by dodać do tego właścicielkę, to robi się z tego mieszanka wybuchowa zdolna zabić - rozejrzał się po grupie - większość z nas, o sobie nie mówiąc. Trudna sytuacja, a czas ucieka... Potrzebny byłby jakiś ekspert od włamów, ale kto by zajmował się tym fachem w Gensokyo?
Piscilla
Rage Quitter
Osiągnięcia (8)
Odpowiedź #102
–
Luty 13, 2013, 00:29:20
Shijima Kyomen
Dziewczyna wzdychnęła głęboko, męczyło ją już to czekanie na jakiekolwiek działanie.
- Więc co robimy? Skoro żadnym wejściem nie da się tam dostać? Sabotaż? Podkop? Czy może znacie jakiegoś "specjalistę" od takich zadań?
- mówiąc to dziewczyna lekko pocierała skronie palcem
- A może da się jakoś dyplomatycznie ugadać tą całą radę, żeby nas wpuściła?...
- dziewczyna lekko się zamyśliła
- Czy może po prostu zrobić dla nas zasłonę, byśmy stali się niewidzialni?
- tu Shiji uśmiechnęła się delikatnie
Ekkusu
Zamrożona Żaba
Odpowiedź #103
–
Luty 22, 2013, 17:37:10
Wszyscy
-
Duch w czajniku... bywały dziwniejsze rzeczy
-Kapłanka potarła kciukiem podbródek, zerkając w stronę jeziora-
Jak to znajdziemy to chyba nie będzie problemu z wyegzorcyzmowaniem. W końcu daliście radę... chyba, że to przez tą wróżkę
-
Ej, co przeze mnie!
-Cirno oburzyła się gdy to usłyszała. Panienka Izayoi natomiast pochwyciła słowa Shiji
-Czyli twierdzisz, że możesz nas ukryć?-Zapytała dla pewności. Uśmiechnęła się i kiwnęła z aprobatą-
To może się udać. Przed moimi mocami odpowiednio się zabezpieczyli, ale nie sądzę, by spodziewali się czegoś takiego
-
Tylko, czy przypadkiem coś się po drodze nie sypnie...
-Popatrzyła znacząco raz to an Cirno, a raz na Alstara. Ta pierwsza odpowiedziała jej niezrozumieniem, a chłopak...
Kosiek
Większy Użyszkodnik
Odpowiedź #104
–
Luty 22, 2013, 17:57:54
Kohaku
-
Tak czy siak potrzebujemy zabezpieczenia. Kogoś kto odwróci uwagę, żeby ułatwić grupie przeniknięcie do środka
- kruk zzezował w tym momencie na Alstara -
ale pozostaje kwestia, czy lepiej dawać im rozmówcę, czy kogoś kto będzie po prostu robił bagno dłuższy czas.
Suzumiya zaczął rozważać co może zrobić w wypadku obu potencjalnych zadań.
poprzedni
1
...
5
6
7
8
9
...
12
następny
Drukuj