No przed You (od 7:31-7:54) masz na pewno Dango Daikazoku tylko z innym tekstem. Muzykę masz zaaranżowaną, przypuszczalnie jeszcze przyspieszone. Nawet masz wokal zrobiony by przypominał oryginał. I can tell - jak odpisywałem na posta byłem w połowie Clannada. I potem masz tą wstawkę z You. I potem cholera wie bo znam oryginały ale za cholerę nazw nie podam.
Brzmi to jak: Weźmy zaaranżujmy pierdylion openingów\endingów z animu, zróbmy własny wokal robiony syntezatorem lub śpiewany do tanich mikrofonów z 5 PLN przez nawalonych ludzi.
Ok, tłumaczenia - masz ? Czy szukasz kogoś, kto odwali za ciebie robotę ? I samo tłumaczenie ? Co chcesz z nim zrobić ? Nałożyć na video ? Masz clean video czy będziesz nakładał na japońskie teksty ? Masz pojęcie o subbingu ? Pytam, bo sam się kiedyś na masę rzeczy porywałem "z motyką na słońce" i wiem jak to się kończyło ^^.
Ponawiam: <musicfagmode>Zdecyduj się czy chcesz zrobić "podobny cover" czy "taki jak na video", bo to jest różnica.</musicfagmode>
Przez pojęcie covera - mniej profesjonalnego - rozumiemy:
1. Biorę oryginalną muzę.
2. Drę ryja do mikrofonu.
3. Łączę to z oryginalną muzą.
4. Wgrywam na jewtube.
5. Done.
Lub, bardziej profesjonalnie.
1. Tworzę własną aranżację (patrz np. Sonata Arctica - I Want Out \dobry cover Hammerfala\; Kreton - Calling You (Instrumental) \po chuju profesjonalne, ciesze się, że wersji z wokalem nie wydałem, cover "W taką ciszę" od Universe (lol, oryginał jest starszy ode mnie XD)\; Children of Bodom - Aces High \to z kolei cover Iron Maiden\).
2. Drę ryja do mikrofonu.
3. Robię masteingu obu elementów.
4. Łączę oba w studio.
5. Ponownie robię Mastering.
6. Nagrywam na płytę.
7. Wydaję.
8. Profituję.
9. Done.
Dalej, z tego jak to brzmi (słuchałem urywkami, całość jest dla mnie nie do zdzierżenia) wygląda to na, nazwijmy to, "<s>aranżację</s> medley pierdoyliona openingów\endingów animu robioną na potrzebę video uploadowanego na nico nico".
Listę tracków na upartego dałoby rade znaleźć, ale na mnie nie licz - aż takim fanem nie jestem chociaż z tych urywków co usłyszałem rozpoznaję ze słuchu 100%, ale z nazwy oryginałów, ani jakiego to animu za cholerę podać nie jestem w stanie. +przynajmniej 50% znam z remixów - głownie j-corowych.
Ponadto, wiesz może jak zrobić podobny cover (żeby tak wszystko plynnie szlo, i żeby piosenki byly takie spójne i dopasowane jak tam na wideo) w Audacity?
Jeśli jest to robione na potrzeby video (a zakładam po brzmieniu, że na 80% tak jest) to chociaż byś się spuszczał to nie zrobisz. Zakładam, że będziesz "robił" "cover" metodą pierwszą, mniej profesjonalną. Zakładam, że masz tracki w wersjach karaoke. W Audacity tego nie połączysz. Dlaczemu ? Z całą pewnością piosenki mają różne BPM. Są to tracki z animu więc BPM może się wahać od 70-130 BPM.
Powyższa lista to wyliczenie BPM z kilku mniej, lub bardziej popularnych utworów z anime. Jak widzisz jest Naruto Shippuuden, Meguka Meduka, WORKING!!, K-ON!, Clannad i inne.
Powiem tak: Place to Try dałoby się z Magią połączyć chociaż brzmiało by to dość dziwnie gdyż Magia to... Cholera wie co, a Place to Try to rock. Owszem, można bawić się z przyspieszaniem i zwalnianiem ale nie połączysz płynnie 3 piosenek z których, z każdej użyjesz 8 sekundowego wycinka. No way.
Co do softu - Audacity odpada raczej. Jest to nieco zbyt prymitywne (podobnie jak GoldWave). Tu najlepiej sprawdziłby się Virtual DJ, Fusion lub coś w tę stronę.
Kreton ewoluował w dziewczynkę xDD
No na IRC mam nick LittleSweetLoli. Możecie mi mówić Ania. Also, jakbym miał cycki to bym się nimi cały dzień bawił xDDDDD